Boloňské ragú
6 hod LOW nebo 3,5-4 HIGH

Boloňské ragú od Dany M.
Boloňské ragú
6 hod LOW nebo 3,5-4 HIGH
Suroviny
- asi 400 g hovězího mletého masa
- 2 malé plechovky rajčat
- 2 cibule
- 150 ml červeného vína
- 2 menší mrkve
- kousek celeru
- 3 stroužky česneku
- italské bylinky
- tagliatelle
- 2 lžičky hnědého cukru
- sůl, pepř
Připravíme si nejdříve pánev, osmažíme cibuli dozlatova a pak přidáme nasekaný česnek. Krátce restujeme, dáme zeleninu nakrájenou na malé nudličky a vložíme namleté maso. Osolíme, opepříme a vše osmažíme.
Přendáme do pomalého hrnce, přidáme plechovky rajčat, víno, cukr a asi hrnek vody. Zapneme na Low a pomalíme 6 hodin.
Pak jen popřípadě dochutíme a přidáme bylinky. Podáváme s těstovinami.