
Bůček
Recepty
Rada pro všechny varianty pomalení bůčku...
NEPODLÉVAT
... stačí okořenit dle své chuti a doba pomalení se odvíjí od množství masa ...

Bůček

Bůček
12 hod LOW
+ 20 min v troubě na 220°C

Bůčkový nářez, foto po 4,5 hod LOW
Bůčkový nářez
Bůčkový nářez
1 kg bůčku bez kosti (dlouhý pruh)
- 12 stroužků česneku
- 5 kuliček pepře
- 5 ks bobkového listu
- sůl
Vše dáme do PH. Po uloudání ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké.
Ještě horký obalíme v této směsi:
- 12 stroužků česneku (prolisovaných)
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kari
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 2 lžičky worcesteru
- 2 lžičky oleje
- trochu pálivé papriky
Po obalení zabalíme jednotlivé pruhy do alobalu, necháme zchladit a uložíme do lednice na 7 dní. Krájíme na plátky a podáváme k pivu s chlebem, okurkou a hořčicí.
... taky možnost jen v PH
