Fazole
Recepty
![](https://93421dad3a.cbaul-cdnwnd.com/37789795e3cdbf77d398e43ce671fa55/200000227-e84bbe9485/image-crop-4el52q.jpeg?ph=93421dad3a)
POZOR - Fazole do pomalého hrnce opravdu nepatří, najdete to i v návodu. Musí projít silným varem (nad 100°C), aby se zbavily jedovatých lektinů. Pomalý hrnec pouze probublává pod bodem varu, takže fazole zůstávají jedovaté. I když se Vám zdá, že pomalý hrnec vře, jde o takzvaný simmering, mírný var, který je pod 100°C a provaření tak, aby fazole zbavilo lektinu, není zaručeno !
![Fazole s uzeným masem](https://93421dad3a.cbaul-cdnwnd.com/37789795e3cdbf77d398e43ce671fa55/200000225-d903dda006/Fazole%20Blanka.jpg?ph=93421dad3a)
Fazole s uzeným masem
Fazole s uzeným masem - 4,5 hod HIGH
Suroviny:
Uzená krkovice
fazole
cibule
vývar
sůl, pepř
ocet
světlá jíška
Fazole jsem namočila přes noc, povařila v tlakáči (15 min), orestovala cibuli a krkovici, přendala do PH, dala jsem tam fazole, zalila vývarem. Přidáno trošku octa.
Zahuštěno světlou jíškou na sporáku.
Recept od Blanky B.