Fazole

Recepty

POZOR - Fazole do pomalého hrnce opravdu nepatří, najdete to i v návodu. Musí projít silným varem (nad 100°C), aby se zbavily jedovatých lektinů. Pomalý hrnec pouze probublává pod bodem varu, takže fazole zůstávají jedovaté. I když se Vám zdá, že pomalý hrnec vře, jde o takzvaný simmering, mírný var, který je pod 100°C a provaření tak, aby fazole zbavilo lektinu, není zaručeno !

Fazole s uzeným masem
Fazole s uzeným masem

Fazole s uzeným masem - 4,5 hod HIGH

Suroviny:
Uzená krkovice
fazole
cibule
vývar
sůl, pepř
ocet
světlá jíška

Fazole jsem namočila přes noc, povařila v tlakáči (15 min), orestovala cibuli a krkovici, přendala do PH, dala jsem tam fazole, zalila vývarem. Přidáno trošku octa.
Zahuštěno světlou jíškou na sporáku. 

Recept od Blanky B.

Babiččin pomalý hrnec
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky