Jablečný kompot

3,5-4 hod LOW nebo na 2 hod HIGH

Suroviny

15 menších jablek
50 g krystalového cukru
1 skořicový cukr
1 celá skořice
1 badyán
4 hřebíčky
voda 

Dělat jablečný kompot v PH se možná zdá jako velký přepych, ale pokud nechcete stát u plotny, ale např. si hrát raději s dětmi, je pro vás tato varianta ideálním řešením. A ještě do sebe dostanete během zimy tolik potřebné vitamíny.

Jablka si oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na čtvrtinky (větší jablka na osminky). Očištěná jablka dáváme mezitím do nádoby s vodou, aby nezhnědla.

Poté vodu slijeme, jablka dáme na dno pomalého hrnce, posypeme cukrem, přidáme skořicový cukr a koření. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka téměř ponořená.

Pomalý hrnec zapneme na 3,5-4 hod LOW nebo na 2 hod HIGH. Jakmile jsou jablka měkká, vybereme větší kousky koření a kompot buď ještě za tepla nebo za studena podáváme.

Doporučení:

- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- badyán není nutný, ale dodá kompotu zajímavou chuť
- s cukrem to nepřehánějte, jablka nasáknou během pomalého vaření výbornou chuť

Babiččin pomalý hrnec
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky