Jablečný kompot
3,5-4 hod LOW nebo na 2 hod HIGH

Suroviny
15 menších jablek
50 g krystalového cukru
1 skořicový cukr
1 celá skořice
1 badyán
4 hřebíčky
voda
Dělat jablečný kompot v PH se možná zdá jako velký přepych, ale pokud nechcete stát u plotny, ale např. si hrát raději s dětmi, je pro vás tato varianta ideálním řešením. A ještě do sebe dostanete během zimy tolik potřebné vitamíny.
Jablka si oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na čtvrtinky (větší jablka na osminky). Očištěná jablka dáváme mezitím do nádoby s vodou, aby nezhnědla.
Poté vodu slijeme, jablka dáme na dno pomalého hrnce, posypeme cukrem, přidáme skořicový cukr a koření. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka téměř ponořená.
Pomalý hrnec zapneme na 3,5-4 hod LOW nebo na 2 hod HIGH. Jakmile jsou jablka měkká, vybereme větší kousky koření a kompot buď ještě za tepla nebo za studena podáváme.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- badyán není nutný, ale dodá kompotu zajímavou chuť
- s cukrem to nepřehánějte, jablka nasáknou během pomalého vaření výbornou chuť