Koleno
Recepty
Uzené koleno
cca 8 hod LOW - podle velikosti kolena

Suroviny
- uzené koleno i s kostí
- 250 ml světlého piva
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- lžička hnědého cukru
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
Koleno vložíme do pomalého hrnce, přidáme všechno koření a podlijeme pivem. Můžeme občas ke konci polít výpekem. Hotové vložíme na pár minut pod gril na křupavou kůrčičku nebo necelou hoďku ke konci poodkrýt nebo sundat poklici... :-)
Uzené koleno
10 hod LOW

Suroviny jako normálně, dle zvyku...
Podlít max 1 dcl vody ...
Takové vepřové koleno, je jen pro odolné žaludky a zdatné žlučníky. Ale jestli tohle máte, tak jistě takovým vypečeným, dopředu naloženým kolínkem nepohrdnete.

Marináda:
3 stroužky česneku
1 dcl oleje
5 polévkových lžic sojové omáčky
1 čajová lžička uzené papriky
250 ml černého piva
2 polévkové lžíce medu
trochu soli
směs koření divočina
(pepř, celer, petržel, karotka, nové koření, cibule, jalovec, šípek, kmín, kardamon, oregano, citronová kůra)
To naložení doporučuji. Klidně přes noc. A než ho celé v marinádě řádně vykoupete, je dobré tenkým, nejlépe vykošťovacím nožem, maso na několika místech propíchat. Kdo chce, může kůži nařezat na ježečka a šup s ním do marinády.
Koleno přendáme do pomalého hrnce, zalijeme zbytkem marinády. Pokrájíme šalotku a přidáme ji k masu. Pokud chceme víc šťávy, přidáme ještě trochu piva.
Hrnec nastavíme na pomalý stupeň LOW a čas 7 hodin. A výsledek za to fakt stál. Strávníci byli spokojeni.
Koleno
9 hod LOW

Vepřové koleno (1,5kg)
cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, necelé 2dcl vody, celé, nijak nenařezávané, neotáčené...
5 hod na HIGH
Zdroj z netu, já dělala 9 hod na LOW .... a nestihla vyfotit :-)
Koleno
4-5 hod HIGH

Suroviny
- vepřové koleno
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- koření na steaky
- sůl
- kmín
Na dno PH nakrájíme cca 2 cibule na půl kolečka a cca 6 stroužků česneku nadrobno.
Vložíme vepřové koleno, posypeme kmínem, solí a kořením na steaky.