Povidla

12 hod LOW + 4-6 hod HIGH

1 ½ kg švestek
500 g pískového cukru
skořicová kůra podle chuti
40 ml rumu nebo Amaretta 

Švestky vypeckujte a rozsekejte je. Dejte je do pomalého hrnce spolu s cukrem a důkladně promíchejte.
Vařte zakryté na LOW 12 hodin. 

Do hrnce přidejte skořicovou kůru a vařte bez pokličky nezakryté na HIGH dalších 4-6 hodin, až jsou povidla hustá a tmavá. Zhruba každou hodinu nebo půlhodinu promíchejte. Nakonec do povidel vmíchejte alkohol, odstraňte skořicovou kůru a horká povidla plňte do sklenic.

Poznámka:
Na začátku vaření hrnec hlídejte. Některý pomalý hrnec vaří i na nízkém stupni příliš silně.
Nesnažte se při prvním vaření zkrátit dobu vaření vařením na HIGH. Povidla by se připálila.

Babiččin pomalý hrnec
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky