Povidla
12 hod LOW + 4-6 hod HIGH
1 ½ kg švestek
500 g pískového cukru
skořicová kůra podle chuti
40 ml rumu nebo Amaretta

Švestky vypeckujte a rozsekejte je. Dejte je do pomalého hrnce spolu s cukrem a důkladně promíchejte.
Vařte zakryté na LOW 12 hodin.
Do hrnce přidejte skořicovou kůru a vařte bez pokličky nezakryté na HIGH dalších 4-6 hodin, až jsou povidla hustá a tmavá. Zhruba každou hodinu nebo půlhodinu promíchejte. Nakonec do povidel vmíchejte alkohol, odstraňte skořicovou kůru a horká povidla plňte do sklenic.
Poznámka:
Na začátku vaření hrnec hlídejte. Některý pomalý hrnec vaří i na nízkém stupni příliš silně.
Nesnažte se při prvním vaření zkrátit dobu vaření vařením na HIGH. Povidla by se připálila.