Rillettes (Vepřovka)

Recepty

Suroviny

1 kg bůčku (já kombinuji s kýtou nebo pleckem)
150 ml bílého suchého vína / nebo vody
10-15 g soli (dávám méně při použití vývaru místo vody)

Postup

Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem (vodou, vývarem) a dáme do pomalého hrnce.

LOW - 8 hodin.

Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. 

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.


... od Danuš

(aneb prasátková marmeláda)

1 kg vepř. masa
150 ml bílého vína (vývaru, vody)
8 g soli

Dala jsem půl bůčku a půl plecka.
Soli je v pův. receptu psáno 15 g, ale to bylo dost slané, tak jsem ubrala na 8 g a je to akorát.
Tentokrát jsem nepodlila ničím ...
Maso na kostičky, promíchat se solí a loudat na Low 10 hodin :)

Babiččin pomalý hrnec
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky