Rillettes (Vepřovka)
Recepty
Suroviny
1 kg bůčku (já kombinuji s kýtou nebo pleckem)
150 ml bílého suchého vína / nebo vody
10-15 g soli (dávám méně při použití vývaru místo vody)

Postup
Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem (vodou, vývarem) a dáme do pomalého hrnce.
LOW - 8 hodin.
Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout.
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.
... od Danuš
(aneb prasátková marmeláda)
1 kg vepř. masa
150 ml bílého vína (vývaru, vody)
8 g soli
Dala jsem půl bůčku a půl plecka.
Soli je v pův. receptu psáno 15 g, ale to bylo dost slané, tak jsem ubrala na 8 g a je to akorát.
Tentokrát jsem nepodlila ničím ...
Maso na kostičky, promíchat se solí a loudat na Low 10 hodin :)
