Svíčková
8 hod LOW
Svíčková
8 hod LOW
Nejdříve jsem protáhla maso špekem, osolila, opepřila a potřela plnotučnou hořčicí.
Na másle jsem opekla ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso jsem vyndala a do výpeku dala osmažit pokrájenou zeleninu na kostičky (mrkev, celer, petržel...) a přisypala jsem k ní trochu třtinového cukru. Když zelenina jakoby zkaramelizovala, část jsem dala na dno pomalého hrnce, na to uložila maso, přisypala zbytek zeleniny.
Podlila jsem trochou zeleninového vývaru, přidala šťávu z jednoho citronu, do sítka jsem dala bobkový list, celý pepř a hřebíček.
Měla jsem v plánu pomalit 8 hod na LOW, nakonec to bylo 14,5 hod, protože jsem měla maso asi ze stoletého býka.
Když bylo maso konečně měkké, vyndala jsem ho, vše rozmixovala tyčovým mixérem, přilila 1 kelímek šlehačky a musím říct, že lepší svíčkovou jsme nikdy nejedli... :)