Zelné závitky

8-9 hod LOW

Zelné závitky

8-9 hod LOW

 

Suroviny

500 g libového mletého vepřového masa
12 zelných listů
240 ml vařené rýže
1 rozšlehané vejce
60 ml mléka
60 ml nakrájené cibule
1 1/4 KL soli
1 1/4 KL mletého černého pepře
225 ml rajské omáčky
1 KL hnědého cukru
1 PL citrónové šťávy
1 KL worchestrové omáčky

Postup

Ve větším hrnci přiveďte vodu do varu. Vhoďte do ní zelné listy, vařte 2 minuty, listy zceďte a nechte je okapat.
V míse smíchejte rýži, vejce, mléko, cibuli, maso, sůl a pepř. Do středu každého listu dejte asi 60 ml masové směsi, listy zbalte do závitků a dejte je do pomalého hrnce.
Smíchejte rajskou omáčku, cukr, citrónovou šťávu, worchestrovou omáčku a nalejte to na závitky v hrnci.
Vařte zakryté na LOW 8-9 hodin nebo na HIGH asi polovinu této doby...

Babiččin pomalý hrnec
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky